Sałatka z rukoli z gruszką, gorgonzolą i chrupiącym kurczakiem
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- pierś kurczaka
- 200 g
- sól
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- panko
- 50 g
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- mąka
- 30 g
- masło
- 40 g
- rukola
- 100 g
- gruszka
- 1 sztuka
- Dressing:
- musztarda diżońska
- 2 łyżeczki
- oliwa
- 4 łyżki
- miód
- 1 łyżeczka
- ocet cydrowy
- 1 łyżka
- czosnek
- 1 ząbek
- sól
- do smaku
- czarny pieprz
- do smaku
- Do podania:
- gorgonzola
- 50 g
- suszona żurawina
- 30 g
- orzechy laskowe
- 30 g