Sałatka z pieczonej marchewki w marynacie imbirowej z kozim serem i orzechami laskowymi
czas przygotowania: 50 minut
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
- Pieczone marchewki:
- marchewka baby lub zwykła
- 450 g
- oliwa
- 2 łyżki
- płynny miód lub syrop klonowy
- 2 łyżki
- sok z limonki
- ½ sztuki
- świeży imbir
- 3 cm
- czosnek
- 1 ząbek
- płatki chili
- szczypta
- sól himalajska
- do smaku
- czarny pieprz
- do smaku
- Dressing:
- oliwa
- 3 łyżki
- musztarda diżońska
- 1 łyżeczka
- płynny miód
- 2 łyżeczki
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- sól
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- Dodatkowo:
- orzechy laskowe
- 50 g
- rukola
- 130 g
- kozi ser
- 50 g
- suszona żurawina
- 20 g