Pstrąg łososiowy z orzechowo-pomarańczową panierką z chleba na zakwasie i szafranowym aioli
czas przygotowania: 35 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Aioli:
- czosnek
- 1 ząbek
- białko jajka „zerówki”
- 1 sztuka
- żółtko jajka „zerówki”
- 3 sztuki
- olej rzepakowy
- 1 szklanka
- musztarda diżońska
- 1 łyżeczka
- szafran
- szczypta
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- cytryna
- 1 sztuka
- Ryba:
- filet z pstrąga łososiowego
- 2 sztuki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Panierka:
- orzechy laskowe bez skórki
- garść
- orzechy ziemne niesolone
- garść
- pistacje
- garść
- czerstwy pszenny chleb na zakwasie
- garść
- pomarańcza
- 1 sztuka
- oliwa
- 2 sztuki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku