Polskie tradycyjne kotlety mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Kotlety:
- cebula
- 1 sztuka
- olej
- do smażenia
- bułka
- 1 sztuka
- mleko
- do namoczenia bułki
- mielone mięso wieprzowe z łopatki
- 500 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- woda
- 1 łyżeczka
- sól
- 1 łyżeczka
- pieprz czarny
- 1/2 łyżeczki
- pieprz ziołowy
- 1/2 łyżeczki
- bułka tarta
- do obtoczenia
- Mizeria:
- ogórek zielony
- 1 sztuka
- śmietana 18%
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- Dodatkowo:
- młode ziemniaki
- 150 g
- koperek
- 1 łyżka