Pasztet grzybowy z kaszą i z żurawiną
czas przygotowania: 100 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- kasza gryczana palona
- 300 g
- liść laurowy
- 1 sztuka
- sól
- 2 łyżeczki
- suszone grzyby
- 35 g
- suszona żurawina
- 80 g
- olej roślinny
- 70 g
- bułka tarta
- 3 łyżki
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- suszony tymianek
- 1 łyżeczka
- suszony lubczyk
- ⅓ łyżeczki
- gałka muszkatołowa
- szczypta
- wędzona słodka papryka
- ½ łyżeczki
- mielone ziele angielskie
- ½ łyżeczki
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- whisky lub wytrawne czerwone wino
- 30 ml
- sos sojowy jasny
- 50 ml