Naleśniki z nadzieniem twarogowo-dyniowym
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- Ciasto naleśnikowe:
- mąka pszenna
- 170 g
- mleko
- 200 ml
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- sól
- szczypta
- cukier
- 1 łyżeczka
- woda gazowana
- 150 ml
- masło klarowane płynne
- 50 g
- farsz:
- purée z dyni
- 200 g
- twaróg śmietankowy
- 200 g
- cynamon
- 1 łyżeczka
- cukier puder
- 2 łyżki
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- kwaśna śmietana
- 2 łyżki
- sok z cytryny
- z 1 sztuki
- skórka z pomarańczy
- z 1/2 sztuki
- sos orzechowy:
- masło orzechowe
- 2 łyżeczki
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- syrop klonowy
- 1 łyżeczka
- ciepła woda
- 2 łyżki
- do podania:
- orzechy włoskie
- 30 g
- ulubione owoce
- garść