Minitacos z wędzonym tofu i sosem pomidorowym na tequili
czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- 2 porcje:
- sos pomidorowy:
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- kilka ząbków
- cynamon
- 1 laska
- anyż
- 1 gwiazdka
- goździki
- kilka sztuk
- tequila
- 50 ml
- pomidory koktajlowe w puszce
- 1 sztuka
- gorzka czekolada
- 1 tabliczka
- olej do smażenia
- pieczone tofu:
- wędzone tofu
- 1 opakowanie
- oliwa do polania
- mielona ostra papryka do smaku
- salsa pico de gallo:
- żółty pomidor
- 1 sztuka
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- limonka
- 1 sztuka
- sól
- oliwa
- kilka łyżek
- czerwona kapusta:
- czerwona kapusta
- 1/4 główki
- limonka
- 1 sztuka
- sól
- cukier
- świeża kolendra
- olej chili:
- olej rzepakowy
- 200 ml
- płatki chili
- 20 g
- dodatkowo:
- tortilla mini
- 4 sztuki
- crème fraîche
- 3 łyżki
- piklowane jalapeño
- 1 sztuka
- świeże jalapeño
- 1 sztuka
- limonka
- 2 sztuki
- gorzka czekolada do podania
- kolendra do posypania