Łosoś marynowany w miso z fasolką szparagową i purée z dyni
        typ diety: dowolna
 
        typ posiłku: obiad
- Marynowany łosoś:
 - filet z łososia ze skórą
 - 200 g
 - jasna pasta miso
 - 2 łyżki
 - sos sojowy
 - 2 łyżki
 - ocet ryżowy
 - 1 łyżka
 - sambal oelek
 - ½ łyżeczki
 - miód
 - 1 łyżka
 - musztarda diżońska
 - 1 łyżeczka
 - czosnek
 - 1 ząbek
 - sól morska
 - ½ łyżeczki
 - oliwa
 - 1 łyżka
 - Purée dyniowe:
 - dynia hokkaido
 - 300 g
 - masło
 - 20 g
 - mleko
 - 70 ml
 - gałka muszkatołowa
 - szczypta
 - miód
 - ½ łyżeczki
 - skórka z cytryny
 - z ¼ sztuki
 - sól
 - do smaku
 - świeżo mielony czarny pieprz
 - do smaku
 - woda
 - opcjonalnie do podgrzania
 - Dodatkowo:
 - sól
 - 1 łyżeczka
 - fasolka szparagowa
 - 100 g
 - Opcjonalnie do podania:
 - ulubione zioła
 - do posypania
 - oliwa chili
 - do skropienia
 



