Lekka sałatka ze świeżymi figami, z marakują i gorgonzolą dolce
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Dressing:
- oliwa
- 40 ml
- musztarda diżońska
- 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny
- 1 łyżeczka
- czosnek
- 1 ząbek
- dżem gruszkowy
- 3 łyżeczki
- woda
- 30 ml
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Sałata:
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- oliwa
- 1 łyżka
- sól
- szczypta
- czarny pieprz
- szczypta
- miks sałat
- 100 g
- świeża figa
- 2 sztuki
- gorgonzola dolce
- 60 g
- prażone orzechy włoskie
- 20 g
- suszona żurawina
- 15 g
- marakuja
- 1 sztuka