Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Koktajl Grass Kopper

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: napój
niestarzony rum (najlepiej z Jamajki)
40 ml
syrop cukrowy
20 ml
śmietana 30%
20 ml
spora garść świeżego koperku

Przepis i zdjęcie: materiały prasowe baru Rusty Rat

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w shakerze wypełnionym kostkami lodu i zdecydowanie wstrząsamy. Przelewamy przez sitko, najlepiej do schłodzonego kieliszka koktajlowego, tak aby oddzielić drobinki lodu i koperku od gotowego napoju.

Grass Kopper przygotujecie w domu, a na inne zaskakujące koktajle (lub klasyki!) wpadnijcie do baru Rusty Rat przy Bogusławskiego 23 we Wrocławiu. Koktajlbar powstał pod nasypem kolejowym, w miejscu, do którego wcześniej nie zaglądali turyści ani mieszkańcy innych dzielnic Wrocławia. Dziś to miejsce tętni życiem. Goście wpadają tu na koktajle i najlepszy w mieście tatar.

Sprawdź też:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk