Kukbuk
Kukbuk
Kanapki z tatarem ze śledzia na świąteczne śniadanie (fot. Maciek Niemojewski)

Kanapki z tatarem ze śledzia

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: fit
typ posiłku: goście idą
ogórek kiszony
1 sztuka
awokado
1 sztuka
czerwona cebula
1 sztuka
pomidor
1 sztuka
śledź typu matias
2 płaty
kolendra
2 gałązki
limonka
1/2 sztuki
pieprz
do smaku
oliwa
2 łyżki
DO PODANIA:
pumpernikiel
4 kromki
majonez
4 łyżki

przepis: Edyta Przekop


zdjęcie: Marcin Niemojewski


stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Ogórek, dojrzałe awokado i cebulę obieramy. Z pomidora wykrawamy gniazdo nasienne. Wszystkie warzywa oraz śledzia kroimy w drobną kostkę. Kolendrę siekamy. Składniki łączymy w miseczce, delikatnie mieszając. Skrapiamy sokiem z limonki.

krok 2

Na sitku odsączamy nadmiar wody i soku z tatara. Przekładamy do czystej miski, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i oliwą.

krok 3

Pumpernikiel smarujemy majonezem. Na kromki nakładamy porcje tatara.

Sprawdź również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk