Jabłecznik na kruchym spodzie z bezą i kruszonką
czas przygotowania: 50 MIN + 30 MIN PIECZENIA
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- CIASTO:
- mąka pszenna
- 500 g
- cukier
- 70 g
- cukier waniliowy
- 15 g
- proszek do pieczenia
- 2 g
- masło
- 300 g
- zółtko jajka "zerówki"
- 6 sztuk
- MASA JABŁKOWA:
- jabłka szara reneta
- 2 kg
- cukier
- 70 g
- cukier cynamonowy
- 15 g
- cukier waniliowy
- 15 g
- sok z cytryny
- 1/2 sztuki
- skrobia ziemniaczana
- 25 g
- BEZA:
- białko jajka "zerówki"
- 5 sztuk
- cukier
- 300 g
- skrobia ziemniaczana
- 3 g
- cukier puder
- do posypania