![Krucha tarta z nadzieniem z dyni i ricotty posypana prażonymi pestkami dyni, makro](https://mediaconvert.kukbuk.pl/X-_UKrp9k1wT_RFaHWMYB4QZwfqjGumMfP6oCqpyaSk/fill/1418/1682/fp:0.52:0.51/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDctMTcv/MjdfMDk1MTc4X3Rp/bmlmaWVkLmpwZw.jpg)
Tarta z dynią i ricottą
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- CIASTO:
- mąka pszenna
- 300 g
- masło
- 150 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- sól
- 3 g
- woda
- 50 ml
- NADZIENIE Z DYNI:
- dynia (obana i pokrojona w kostkę)
- 450 g
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki
- jajko "zerówka"
- 3 sztuki
- śmietana kremówka 30%
- 150 ml
- ricotta
- 150 g
- ser żółty (starty)
- 75 g
- pestki dyni
- 30 g
- curry
- 10 g
- sól
- 2 g
- pieprz czarny
- 2 g