![Sezonowy targ: owoce lata – Galettes z malinami i jeżynami. Sezonowy deser dla wielbicieli owoców leśnych (fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/k0wmsgF-m169QtTrhsxpNKgUiYQh73CKQg25h3OPxF0/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDgtMDUv/S3IlQzQlOTlnbGlj/Y3lfUG9taWRvcnlf/aV9zJUM1JTgyb2Rr/byVDNSU5QmNpMjAy/MV8ybS5qcGc.jpg)
Galettes z malinami i jeżynami
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
- Ciasto:
- mąka
- 260 g
- zimne masło
- 130 g
- cukier
- 25 g
- sól
- 5 g
- jajko
- 2 sztuki
- Krem migdałowy:
- masło
- 50 g
- cukier
- 30 g
- mąka migdałowa/zmielone migdały
- 50 g
- jajko
- 1 sztuka
- likier amaretto
- 7 g (opcjonalnie)
- Owoce:
- maliny
- 200 g
- jeżyny
- 150 g
- Do dekoracji:
- płatki migdałów
- 50 g
- cukier puder
- 1-2 łyżeczki