Ciasto kokosowe z budyniem i rabarbarem
czas przygotowania: 70 minut + 45 minut pieczenia
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
- kruche ciasto:
- mąka pszenna
- 200 g
- cukier
- 100 g
- proszek do pieczenia
- 1 łyżka
- zimne masło
- 120 g
- żółtko jajka "zerówki"
- 2 sztuki
- kokosowa kruszonka:
- mąka pszenna
- 100 g
- cukier
- 50 g
- wiórki kokosowe
- 70 g
- zimne masło
- 70 g
- ekstrakt waniliowy
- 2 łyżeczki
- nadzienie owocowe:
- rabarbar
- 400 g
- cukier puder
- 3 łyżki
- budyniowa pianka
- białko jajka "zerówki"
- 4 sztuki
- sól
- szczypta
- cukier trzcinowy
- 120 g
- budyń śmietankowy bez cukru
- 2 opakowania
- olej słonecznikowy
- 100 ml