Chlebek maślano-rumiankowy
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Masło z wędzonymi rybami
- masło
- 800 g
- resztki z wędzonych ryb
- z 2 sztuk
- sól
- do smaku
- słód jęczmienny
- 10 g
- Budyń:
- woda
- 100 g
- mąka pszenna
- 30 g
- Rozczyn:
- świeże drożdże
- 17 g
- mleko
- 50 ml
- mąka chlebowa typu 750
- 30 g
- cukier
- 10 g
- Ciasto:
- rumianek w koszyczkach
- 10 g
- mąka chlebowa pszenna typu 750
- 330 g
- cukier
- 25 g
- sól
- 5 g
- mleko w proszku
- 20 g
- jajka
- 2 sztuki
- mleko 3,2%
- 100 ml
- miękkie masło
- 40 g