![Włoskie ciasteczka cantucci z migdałami i skórką pomarańczową (fot. Paulina Czyżewska)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/Q6DmQH3PYl5E9OurtCgNFLrpLPF4YB3T9GyXGMUR4JI/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTItMDgv/Y2FudHVjY2kuanBn.jpg)
Cantucci
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- cukier
- 180 g
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- sól
- szczypta
- mąka typu 00
- 260 g
- proszek do pieczenia
- ½ g
- masło
- 30 g
- migdały
- 110 g
- wino marsala
- 10 g
- skórka z pomarańczy
- z ½ sztuki
- żółtko jajka „zerówki”
- do posmarowania