Burger z boczniakami panierowanymi w panko
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- boczniaki
- 100 g
- sos sojowy
- 1 i 1/2 łyżki
- wędzona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- mąka pszenna
- 100 g
- woda niegazowana
- 80 ml
- jogurt naturalny
- 25 g
- płatki drożdżowe
- 1 łyżka
- pieprz vayenne
- 1/4 łyżeczki
- wędzona słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany
- 1/4 łyżeczki
- kumin
- szczypta
- sól
- 1/3 łyżeczki
- czarny pieprz
- 1/3 łyżeczki
- bułka tarta
- 3 łyżki
- panierka panko
- 80 g
- olej
- do smażenia
- burger:
- majonez
- 6 łyżek
- sriracha
- 1 łyżeczka
- sok z limonki
- z 1/2 sztuki
- domowa bułka do burgera
- 2 sztuki
- masło
- 25 g
- serek śmietankowy
- 50 g
- roszponka
- garść
- nachos
- 10 sztuk
- ogórek konserwowy
- 2 sztuki
- czerwona papryka
- 1/4 sztuki
- czerwona cebula
- 1/2 sztuki