Bruschetta al pesto z pomidorkami concasse, pesto z rukoli i szynką parmeńską
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- Pesto z rukoli:
- rukola
- 100 g
- prażone orzeszki pinii
- 30 g
- czosnek
- 1 ząbek
- tarty grana padano
- 50 g
- skórka otarta z cytryny
- 1 łyżeczka
- oliwa
- 5-6 łyżek
- sól
- do smaku
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku
- Pomidory concasse:
- pomidor malinowy
- 2 sztuki
- oliwa
- 1 łyżka
- Dodatkowo:
- ciabatta, bagietka lub inne ulubione pieczywo
- oliwa
- 2 łyżki
- czosnek
- 1 ząbek
- szynka parmeńska
- 50 g
- sól
- do smaku
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku