![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/EnF1T1RYpAslwKZsoI5q4a2zlJv3cCtqFW8GY7tE7pA/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjQvMDUtMjIv/MjUyLmpwZw.jpg)
Braciole - zrazy wołowe we włoskim stylu
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Roladki:
- wołowina na zrazy
- 500 g
- czerwone wino
- 100 ml
- pecorino romano
- 50 g
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- Sos:
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 4 ząbki
- oliwa extra vergine
- natka pietruszki
- 1 łyżka
- passata pomidorowa
- 700 ml
- garść rodzynek
- garść orzeszków piniowych
- sól
- pieprz
- Dodatkowo:
- bulion wołowy do podlewania
- 200 ml