Bezglutenowe placki z dyni z prażonymi jabłkami i figami
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: obiad
- ciasto:
- starta dynia
- 1 i 1/2 szklanki
- jajko "zerówka"
- 3 sztuki
- tłuste mleczko kokosowe
- 1/3 szklanki
- miód (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka
- mąka kasztanowa
- 130 g
- soda oczyszczona
- 1/2 łyżeczki
- ocet jabłkowy
- 2 łyżeczki
- olej kokosowy
- 2 łyżki
- Prażone jabłka z figami:
- suszone lub świeże figi
- 2 sztuki
- jabłko
- 2 sztuki
- woda
- 1/3 szklanki
- miód
- 2 łyżeczki
- ziarna wanilii
- z 1 laski
- cynamon
- 1/2 łyżeczki