Bez względu na to, czy przygotowujecie serową ucztę dla dwojga, czy dla większego grona, pamiętajcie o celebrowaniu chwili! Nie chodzi przecież tylko o jedzenie, ale o całokształt kulinarnego doświadczenia i towarzyszące mu pozytywne emocje. Aromat pieczonego sera wypełniający dom z pewnością je spotęguje i wyostrzy zmysły. Możecie to sprawdzić sami, odtwarzając przepis Larry Gessler. Pokochacie go, bo nie wymaga ani wiele czasu, ani wybitnych umiejętności, a efekt „wow” gwarantowany!
Przyjemności! Przewodnik kulinarny po Poznaniu
Jeśli kuchnia wielkopolska kojarzy wam się z ziemniakami, czyli pyrami, to trop jest jak najbardziej trafny, jednak gastronomiczna mapa Poznania jest zdecydowanie bardziej otwarta na świat. Szanuje lokalność, ale chętnie zerka też do kuchni azjatyckiej i włoskiej, czerpie z tradycji cukiernictwa i stawia na rośliny. Zobaczcie, gdzie w Poznaniu dobrze się najeść i napić!