Sezon na warzywa korzeniowe w pełni. A one doskonale łączą się z ziołami i dojrzałymi smakami. Tak pachnie umami. Smażone, pieczone, zawijane w placki czy w towarzystwie ziemniaków? Sprawdzimy wszystkie konfiguracje, mamy wreszcie więcej czasu na rozkoszowanie się nieśpiesznymi rozwiązaniami, na które warto czekać. Podstawą jest tu marynata – dzięki niej mięso nabierze dodatkowej soczystości i wyrazistości. Pozwólmy przegryźć się smakom, dajmy im czas. Na co jeszcze zwrócić uwagę, jeśli chcemy, by mięso było przygotowane w punkt?
Znaki szczególne
W przypadku karkówki zwracamy uwagę na kolor przerostów – im jaśniejsze, tym świeższe i lepsze w smaku. Do tego kolor mięsa powinien być żywo różowy. Wśród wyrobów Doliny Dobra znaleźliśmy precyzyjnie ciętą, delikatną karkówkę – produkt pochodzący z własnej hodowli, prowadzonej we własnych gospodarstwach. Bez kości, w plastrach, serwowaną na tackach z recyklingu.