Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Dodatki do drinków z Bombay Sapphire Sunset – pomarańcza, anyż, limonka, kurkuma

Gin inspirowany promieniami słońca

Latem nasza ciekawość i otwartość na nowe smaki sięga zenitu. Intrygują nas i dania, i koktajle. A jeśli koktajle, to te na bazie idealnie zbalansowanego ginu, inspirujące do kreatywności. Poznajcie nową, słoneczną odsłonę Bombay Sapphire.

Tekst: Justyna Pogorzelska

Zdjęcia: materiały prasowe

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Bombay Sapphire, #1 premium gin na świecie, zachęca do kreatywności i wykraczania poza ramy. Powstaje na bazie sekretnej osiemnastowiecznej receptury, a zastosowanie wyjątkowego procesu vapour infusion – destylacji z parą wodną – pozwala wydobyć z ziół, owoców i przypraw głębię smaku i wielowymiarowy świeży aromat. Gin jest wyrazisty, wprost wyraża swój mocny charakter, a zarazem delikatny i pełen aksamitnej łagodności – idealna baza do tworzenia letnich koktajli. Wyjątkowy smak wyzwala kreatywność, otwiera na nowe doznania i zachęca do eksperymentów.  

Butelka ginu Bombay Sapphire Sunset

Gin lubi lato 

Bombay Sapphire pulsuje świeżością i śmiałością, wyzwalając ducha pomysłowości – także w specjalnych limitowanych edycjach. Na nadchodzące lato marka ma nową propozycję – Bombay Sapphire Sunset. To gin inspirowany zachodzącym słońcem, ciepłem, wibrującą w powietrzu radością i beztroską. Przywodzi na myśl długie, leniwe wieczory, kiedy rozgrzany piasek przesypuje się między palcami, miasto tętni dźwiękami i kolorami, a powietrze i krew pulsują w rytm odurzonego latem świata. 

Nowy wariant został wzbogacony o wybitne trio: kardamon i aromatyczną kurkumę z Indii i suszoną na słońcu skórkę mandarynki z gorącej Hiszpanii. Te nuty podkręcają przyprawowe akcenty ginu, a wyczuwalne na finiszu cytrusy stanowią wymarzone dopełnienie smaków lata.  

Nowa odsłona ginu Bombay Sapphire – Bombay Sapphire Sunset

Lato lubi gin

Ciepły wiatr, promienie słońca muskające skórę, wibrujący śmiech – lato to czas spotkań towarzyskich, przeciągających się do nocy rozmów, przyjemnych chwil pod gołym niebem, blisko natury. Spragnieni lekkości i swobody, celebrujemy te momenty i serwujemy sobie mniejsze i większe przyjemności. Bombay Sunset nadaje im cytrusowo-przyprawowy smak lata pełnego świeżości, rześkości i pikantności. Nowy trunek Bombay jest fantastycznym kompanem w letnich koktajlach. Pozwala na jeszcze więcej nieoczywistych, zaskakujących połączeń, do których będziemy z chęcią wracać w gorących wspomnieniach.  

Koktajle na bazie ginu Bombay Sapphire Sunset

Kreatywne koktajle z Bombay Sunset

Gin Bombay otwiera drzwi do krainy fantazji i pomysłów. Harmonijnie splata się z wieloma smakami, dzięki czemu stanowi doskonałą bazę i idealny akcent końcowy. Bombay Sunset to jeszcze więcej możliwości! My proponujemy trzy koktajle, wy stwórzcie wszystkie pozostałe.

Koktajle na bazie Bombay Sapphire Sunset – Sunset & Tonic, Coconut Tonic i Sunset Hour

Sunset & Tonic

Połączcie 45 mililitrów Bombay Sapphire Sunset i 100 mililitrów toniku premium, dodajcie plasterek pomarańczy i – opcjonalnie – gwiazdkę anyżu. Poczujcie smak letniego orzeźwienia.

TIP:

Zamiast pomarańczy i anyżu możecie użyć też innych garnishy – co powiecie na czerwoną porzeczkę z miętą? 

Coconut Tonic

Do 25 mililitrów nowego ginu Bombay Sunset dodajcie 75 mililitrów toniku premium, 75 mililitrów wody kokosowej i cząstkę limonki. Delektujcie się nutami egzotycznych wakacji.

Sunset Hour

Wlejcie 40 mililitrów infuzowanego kurkumą ginu Bombay Sunset na lód, dodajcie 100 mililitrów toniku, po jednym plasterku brzoskwini i mandarynki. Niespiesznie celebrujcie chwile pełne letniej świeżości.

Jak infuzować gin? Obierzcie kurkumę, pokrójcie ją i włóżcie do słoika. Zalejcie ginem, a po godzinie odcedźcie. Gotowe!

Artykuł sponsorowany. Materiał powstał we współpracy z marką Bombay Sapphire.

Przeczytaj również:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk