Kukbuk
Kukbuk
5 pomysłów na burgery

5 sposobów na domowego burgera

Burger niejedno ma imię. Każdy z nas słysząc „hamburger” wyobraża sobie coś innego. Różne są preferencje dotyczące samego kotleta, jeszcze bardziej wymyślne mogą być dodatki.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: Valeria Boltneva / canva.com

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Bułka z soczystą wołowiną dobrej jakości to obiekt pożądania większości mięsożerców. Weganie za to prześcigają się w tworzeniu niebanalnych kotletów z kasz, warzyw, grzybów, ziaren i strączków. Do tego dochodzą różnorodne dodatki, takie jak sery, warzywa, pasty i sosy. Każdy może znaleźć coś dla siebie. Najważniejsza jest kreatywność.

burgery w wersji bałkańskiej

Burgery jagnięce >>

Burger po śródziemnomorsku? Czemu nie, o ile zrobimy go z jagnięciny i podamy z miętowo-szczypiorkowym relishem!

hamburger z krążkami cebulowymi

Amerykański burger z krażkami cebulowymi >>

Zróbcie burgera od postaw i sami upieczcie bułkę. Soczysty kotlet podajcie z chrupiącymi krążkami cebuli w panierce i poczujcie się jak w amerykańskim przydrożnym barze.

burger wegański z kaszą

Pęczakoburger >>

Kaszokotlety kochają zarówno mięsosceptycy, jak i wołowi entuzjaści. Te są wyjątkowo pyszne dzięki koziemu serkowi.

przepis na kanapkę z szarpaną wieprzowiną

Poszarpany burger >>

Pulled pork to wieprzowina porwana widelcem na drobne kawałki. Jeden gryz tej wypełnionej mięsem i kapustą kanapki i jesteście w Teksasie.

jarskie burgery z tuńczyka

Burgery z tuńczyka z tahini >>

Domowe burgery to wielkie wydarzenie. Można dołożyć tyle dodatków, ile nam się zamarzy!

podstawowy przepis na burgera

Tomek Zielke na tropie burgera idealnego >>

Na dokładkę odcinek serii "KUKBUK na tropie".  Tomek sprawdził jakie błędy można popełnić  przygotowując burgera. Przeczytajcie jego relację ze wstępnych prób, a unikniecie niepotrzebnych wpadek.

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk