Zupa z pora i pomidorów malinowych z chrupiącymi pulpetami
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Pulpety drobiowe:
- mielone mięso z indyka
- 400 g
- czosnek
- 1 ząbek
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- sól
- 1 łyżeczka
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- gałka muszkatołowa
- szczypta
- mielona kolendra
- ⅓ łyżeczki
- tarty parmezan
- 20 g
- panko
- 20 g + do obtoczenia pulpetów
- olej
- do smażenia
- Zupa:
- ziemniaki
- 3 sztuki
- sól
- 1 łyżeczka + do smaku
- cebula
- 1 sztuka
- papryczka chili
- ⅓ sztuki
- por
- 300 g
- pomidory malinowe
- 3 sztuki
- masło
- 2 łyżki
- bulion warzywny
- 500 ml
- skórka parmezanu
- 5-centymetrowy kawałek
- skórka grana padano
- 5-centymetrowy kawałek
- mrożony zielony groszek
- 100 g
- czarny pieprz
- do smaku
- zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka
- szczypiorek
- do podania
- płatki parmezanu
- do podania