Wytrawna rolada szpinakowa z serkiem Philadelphia, awokado i wędzonym łososiem
czas przygotowania: 60 minut + czas rozmrażania szpinaku i chłodzenia rolady
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Ciasto szpinakowe:
- szpinak rozdrobniony Hortex
- 450 g
- czosnek
- 2 ząbki
- świeżo mielony czarny pieprz
- do smaku
- jajko „zerówka”
- 4 sztuki
- sól
- szczypta
- cukier
- 1 łyżka
- mąka pszenna
- 140 g
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- Dodatkowo:
- serek Philadelphia
- 250 g
- dojrzałe awokado
- 1 sztuka
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- szczypiorek
- ½ pęczka
- łosoś wędzony w plastrach
- 200 g
- prażony sezam
- 30 g