Wegetariańska zupa phở ze smażonym tofu
czas przygotowania: 40 minut + czas gotowania bulionu
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Bulion:
- pietruszka
- 2 sztuki
- marchewka
- 3 sztuki
- cebula
- 1 duża sztuka
- seler korzeniowy
- 1/2 sztuki
- imbir
- 4 centymetrowy kawałek
- czosnek
- 2 ząbki
- oliwa
- 2 łyżki
- shitake lub boczniaki
- 50 g
- trawa cytrynowa
- 1 sztuka
- papryczka chili
- 1/2 sztuki
- woda
- 2 i 1/2 l
- nasiona kolendry
- 1/2 łyżeczki
- goździki
- 5 sztuk
- anyż
- 1 gwiazdka
- sól
- 1 łyżeczka
- brązowy cukier
- 1 łyżeczka
- sos sojowy
- 1 łyżka
- limonka
- 1/2 sztuki
- do podania:
- tofu wędzone
- 1/2 kostki
- mąka ziemniaczana
- 3 łyżki
- oliwa
- 1 łyżka
- makaron ryżowy
- 100 g
- limonka
- 1/2 sztuki
- dymka
- 1 sztuka
- świeża kolendra
- kilka gałązek
- ostra papryczka
- kilka gałązek
- sos sojowy
- 1 łyżka