![Wegański karmel na mleku kokosowym z cukrem trzcinowym podany z wegańskimi placuszkami bananowymi (fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/7YJQn9p72Yg6AQFwjOJtqlcVDYZk9csFV66Pa-aqDgI/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDYtMDIv/S2FybWVsX3NvbG9u/eV9wbGFjdXN6a2ku/anBn.jpg)
Wegański karmel na mleku kokosowym z cukrem trzcinowym
typ diety: wegańska
typ posiłku: deser
- karmel:
- mleczko kokosowe
- 400 ml
- cukier trzcinowy
- 200 g
- sól
- szczypta
- do podania:
- banan
- 1 sztuka
- mąka pszenna
- 50 g
- cukier z wanilią
- 20 g
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- mleko roślinne
- 50 ml