Tort na ciemnym biszkopcie z musem z białej czekolady konfiturą malinową i crunchem z mlecznej czekolady
czas przygotowania: 50 minut + czas chłodzenia + czas stygnięcia
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- Konfitura malinowa:
- woda
- 150 g
- cukier
- 150 g
- maliny
- 500 g
- sok
- z 1 cytryny
- Biszkopt:
- jajko „zerówka”
- 8 sztuk
- cukier
- 120 g
- mąka pszenna
- 120 g
- kakao
- 50 g
- Syrop:
- cytryna
- 2 sztuki
- pomarańcza
- 2 sztuki
- woda
- ½ l
- cukier
- 250 g
- rozmaryn
- 3 gałązki
- ulubiony alkohol
- kilka kropel
- Mus z białej czekolady:
- biała czekolada
- 250 g
- śmietanka 36%
- 800 g
- mascarpone
- 400 g
- Crunch z mlecznej czekolady:
- mleczna czekolada
- 300 g
- sól
- szczypta
- płatki kukurydziane
- 300 g
- Polewa:
- biała czekolada
- 200 g
- Do dekoracji:
- owoce sezonowe
- wedle uznania
- jadalne kwiaty
- wedle uznania
- rozmaryn lub tymianek
- wedle uznania