![Jabłecznik na kruchym spodzie z bezą i kruszonką posypany cukrem pudrem, makro](https://mediaconvert.kukbuk.pl/RA8QMri8JU9J8YI0aItHlTI8SnF3GyJoqPhPbZmRB4I/fill/1418/1682/fp:0.43:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDctMTcv/MjdfMDk1MjA3X3Rp/bmlmaWVkLmpwZw.jpg)
Jabłecznik na kruchym spodzie z bezą i kruszonką
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- CIASTO:
- mąka pszenna
- 500 g
- cukier
- 70 g
- cukier waniliowy
- 15 g
- proszek do pieczenia
- 2 g
- masło
- 300 g
- zółtko jajka "zerówki"
- 6 sztuk
- MASA JABŁKOWA:
- jabłka szara reneta
- 2 kg
- cukier
- 70 g
- cukier cynamonowy
- 15 g
- cukier waniliowy
- 15 g
- sok z cytryny
- 1/2 sztuki
- skrobia ziemniaczana
- 25 g
- BEZA:
- białko jajka "zerówki"
- 5 sztuk
- cukier
- 300 g
- skrobia ziemniaczana
- 3 g
- cukier puder
- do posypania