Kukbuk
Kukbuk

Tagliatelle z zielonym pesto, cukinią i groszkiem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
orzechy włoskie
80 g
cukinia
2 sztuki
oliwa
4 łyżki
zielony groszek mrożony
500 g
sól
do smaku
pieprz
do smaku
makaron tagliatelle
400 g
Barilla Pesto alla Genovese
1 słoiczek

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Orzechy prażymy na suchej patelni.

krok 2

Cukinię kroimy na grube plastry.

krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią cukinię i smażymy, aż się zrumieni. Dodajemy groszek i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, mieszając, jeszcze przez 3 minuty.

krok 4

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy – zostawiamy 100 mililitrów wody z gotowania.

krok 5

Na patelnię dorzucamy orzechy, tagliatelle, dodajemy pesto i wodę z gotowania makaronu. Dokładnie mieszamy.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk