Tagliatelle z salsą pomidorową, stracciatellą i chipsami z prosciutto crudo
czas przygotowania: 40 minut + 3 godziny chłodzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- tagliatelle:
- mąka typu 00
- 200 g
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- sól
- szczypta
- kurkuma
- szczypta
- Sos pomidorowy:
- oliwa
- 70 ml
- masło
- 30 g
- cebula
- 1 sztuka
- marchewka
- 1 sztuka
- seler naciowy
- 1 sztuka
- pulpa pomidorowa Cirio
- 400 g
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
- oregano
- szczypta
- straciatella:
- mozzarella
- 1 sztuka
- śmietanka
- 100 ml
- sól
- szczypta
- dodatkowo:
- prosciutto crudo
- kilka plastrów