Kukbuk
Kukbuk
kompot z suszonych śliwek na zaparcia przepis kompot z suszonych śliwek właściwości

Szybki kompot z suszonych śliwek

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 35 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
suszona śliwka
50 g
wrząca woda
250 ml

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop / Coś Słodkiego


Zdjęcie: Paulina Czyżewska


Stylizacja: Rafał Kwiczor

krok 1

Suszone śliwki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do dużego kubka. Owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut.

kork 2

Kompot jest od razu gotowy do spożycia. Jego smak możemy urozmaicić kilkoma plasterkami świeżego imbiru.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk