Szczawiowa na wędzonce ze smażonymi ziemniakami
czas przygotowania: 80 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- ZUPA:
- żeberka wędzone
- 300 g
- cebula
- 1 sztuka
- marchew
- 1 sztuka
- pietruszka
- 1 sztuka
- por
- 1 sztuka (biała część)
- suszone grzyby
- 2 sztuki
- ziele angielskie
- 2 sztuki
- liść laurowy
- 1 sztuka
- boczek wędzony
- 100 g
- czosnek
- 1 ząbek
- świeży szczaw
- 2 pęczki
- sól
- 1 łyżeczka + do smaku
- pieprz
- do smaku
- śmietana 18%
- 100 ml
- SMAŻONE ZIEMNIAKI:
- młode ziemniaki
- 300 g
- sól
- 1 łyżeczka
- masło
- 1 łyżka