Szakszuka dyniowa z cieciorką i ziołami
czas przygotowania: 25 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: śniadanie
- cebula żółta
- 1 mała sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- papryczka chili
- ⅓ sztuki
- olej kokosowy
- 1 łyżka
- kumin
- ⅓ łyżeczki
- wędzona papryka
- ½ łyżeczki
- gałka muszkatołowa
- szczypta
- cynamon
- szczypta
- imbir
- szczypta
- sól
- ⅓ łyżeczki
- czarny pieprz
- szczypta
- cukier trzcinowy
- ½ łyżeczki
- ciecierzyca konserwowa
- 100 g
- pomidory malinowe
- 2 sztuki
- purée z dyni
- 100 g
- mleczko kokosowe
- 50 ml
- jajko „zerówka”
- 3 sztuki
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- świeża mięta
- garść
- ser feta
- 50 g
- świeże pieczywo lub grzanki
- do podania