Kukbuk
Kukbuk

Świąteczny likier piernikowy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: napój
whisky
200 ml
mleko migdałowe
200 ml
mleko skondensowane
200 ml
kawa rozpuszczalna
1 łyżka
ekstrakt z wanilii
1 łyżeczka
przyprawa do piernika
1 łyżeczka
koski lodu
2 garści + do dekoracji
kakao
do posypania

Przepis i przygotowanie: Ewa Michalska


Stylizacja: Beata Hadaś


Zdjęcie: Rafał Meszka

krok 1

Wszystkie składniki (oprócz kakao) umieszczamy w kielichu blendera, miksujemy przez kilka sekund. 

krok 2

Przecedzamy likier przez sitko. Serwujemy go na kostkach lodu, wierzch posypujemy kakao. 

Philips

Materiał powstał we współpracy z marką Philips.

Więcej przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk