Stek z arbuza
czas przygotowania: 90 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Marynowany arbuz:
- cukier trzcinowy
- 200 g
- czosnek
- 6 ząbków
- świeży imbir
- 5 cm
- sos sojowy
- 250 ml
- sok z limonki
- 50 ml
- gochugaru
- 1 łyżka
- świeża kolendra
- 1 pęczek
- dymka
- 1 pęczek
- ziarno kolendry
- 5 g
- arbuz
- 1 sztuka
- Pesto:
- szczypior czosnkowy
- 2 pęczki
- sok z limonki
- 25 ml
- czosnek
- 3 ząbki
- oliwa sansa
- 250 ml
- prażony słonecznik
- 30 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Cebulka musztardowa:
- cebula biała
- 5 sztuk
- ocet ryżowy
- 100 ml
- syrop z agawy
- 25 ml
- pieprz
- do smaku
- sól
- do smaku
- musztarda diżońska
- 75 ml
- kurkuma
- 2-3g
- Do podania:
- chleb z Wytwórni Chleba Rzemieślniczego