Kukbuk
Kukbuk

Spaghetti z czerwonym pesto, mulami i pomidorkami koktajlowymi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
mule
1 kg
masło
80 g
szalotka
1 sztuka
pomidorki koktajlowe
300 g
wytrawne czerwone wino
200 ml
spaghetti
400 g
Barilla Pesto Pomodori Secchi
1 słoiczek

Przepis i wykonanie: Diana Kosiorek


Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Marcin Lewandowski

krok 1

Mule dokładnie czyścimy.

krok 2

W głębokim garnku roztapiamy połowę masła. Dodajemy posiekaną szalotkę i pomidorki. Smażymy, aż szalotka się zeszkli. Wlewamy wino i chwilę odparowujemy. Dodajemy małże, przykrywamy garnek, gotujemy około 6 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia, dodajemy resztę masła i mieszamy.

krok 3

Spaghetti gotujemy al dente.

krok 4

Do muli dodajemy ugotowany makaron i pesto. Dokładnie mieszamy i podajemy.

Materiał powstał we współpracy z marką Barilla.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk