![Przepis na letnią frittatę z fasolką szparagową (fot. Aleksandra Jagłowska)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/LKln3DS6ShUpCmCcecx29WGWwEnmHrBJuYe9r5H2FRg/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDctMTQv/ZnJpdHRhdGFfNC5q/cGc.jpg)
Śniadaniowa frittata z fasolką szparagową
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- szalotka
- 1 sztuka
- por
- 1 sztuka
- masło
- do smażenia
- oliwa
- do smażenia
- ugotwana fasolka szparagowa
- 100 g
- suszone pomidory
- 5 sztuk
- jajko "zerówka"
- 6 sztuk
- natka pietruszki
- 1 pęczek
- kolorowy pieprz
- do smaku
- sól
- do smaku
- Opcjonalnie:
- tarty parmezan
- 3 łyżki