Kukbuk
Kukbuk

Smoothie jak ciasto marchewkowe

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
mrożony banan
1 sztuka
mleczko kokosowe
½ szklanki
marchew
1 sztuka
masło migdałowe
2 łyżki
płatki owsiane
2 łyżki
sól
szczypta
kurkuma
szczypta
cynamon
szczypta
kardamon
szczypta
sok z cytryny
1 łyżeczka
syrop klonowy
1 łyżeczka
Do podania:
orzechy włoskie
według uznania
ciastka owsiane
według uznania

Przepis i przygotowanie potrawy: Sara Faruque


Stylizacja: Joanna Sidor


Zdjęcie: Maciek Niemojewski

krok 1

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Jeśli smoothie jest za gęste, dodajemy mleko roślinne lub odrobinę wodę. Podajemy z orzechami włoskimi lub z pokruszonymi ciastkami owsianymi.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk