Kukbuk
Kukbuk
Smażona papryka podana z truskawkami i miodem (fot. dinnershow.studio)

Smażona papryka z miodem i truskawkami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
czerwona papryka
1 sztuka
olej
do smażenia
miód lipowy
2 łyzki
sól
szczypta
truskawki
2-3 sztuki

Przepis i wykonanie potrawy: Wit Szychowski


Zdjęcie: dinnershow.studio


Stylizacja: Agata Jankowska

krok 1

Paprykę przecinamy na pół i pozbywamy się nasion. Wkładamy ją do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut, aż zmięknie.

krok 2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim paprykę na złotobrązowy kolor.

krok 3

Przekładamy ją na talerz, polewamy miodem i delikatnie solimy. Truskawki kroimy w plastry i układamy na papryce.

Przepis pochodzi z 46 nr. Magazynu KUKBUK– Lato w mieście 

Więcej przepisów z truskawkami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk