![Przepis na truskawkowo-różany mus z bitą śmietaną i bezami (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/4Ae_1ATu2EMDK4ODmDBm7lycuAfCTf5XVFImb_iSFI8/fill/1418/1682/fp:0.49:0.29/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMjQv/c2xvZGtpZV9CYXNp/YV9EZXJlbl9NYXJ6/ZWM2NjYyLmpwZw.jpg)
Mus truskawkowo-różany z bitą śmietaną i bezami
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- Mus truskawkowo-różany:
- truskawki
- 400 g
- cukier
- 40 g
- woda
- 2 łyżki
- masło
- 20 g
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- płatki róży w cukrze
- 3-4 łyżki
- Bita śmietana:
- śmietanka 36%
- 300-400 ml
- cukier puder
- ok. 1 łyżki
- Dodatkowo:
- maliny
- do podania
- małe bezy
- kilka do dekoracji