Kukbuk
Kukbuk
Miseczka ze słodką pastą

Krem migdałowo-miodowy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
krem migdałowo-miodowy z wanilią:
migdały
150 g
miód
3 łyżki
olej z orzechów włoskich
1 łyżka
sól
szczypta
laska wanilii
1 sztuka

Przygotowanie: Jessica Nadziejko


Stylizacja: Magdalena Olszewska


Zdjęcie: Maciej Niemojewski


Ceramika: Spiek Ceramiczny

przygotowanie

Migdały wysypujemy na blachę i podpiekamy 5 minut w 200°C. Gdy ostygną, miksujemy je blenderem na jednolitą, gładką masę (trwa to minimum 5 minut). Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do słoika. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Więcej przepisów z orzechami:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk