![Przepis na szybką sałatkę z tofu w sam raz na lunch do pracy (fot. Ula Demczuk)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/zB8Q3BsAzZtuMTF1xwvlX6Hf4PRiRSXmSz49zCvnJUA/fill/1418/1682/fp:0.47:0.98/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDktMTkv/ZmFzb2xrYV9pX3Rv/ZnVfdGluaWZpZWQu/anBn.jpg)
Sałatka z zielonej fasolki i wędzonego tofu
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- składniki:
- wędzone tofu
- 100 g
- oliwa
- 2 łyżki
- wędzona papryka
- szczypta
- zielona fasolka szparagowa
- 300 g
- soda oczyszczona
- szczypta
- winegret:
- oliwa
- 50 ml
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- skórka z cytryny
- 1/2 sztuki
- suszony tymianek
- 1/2 łyżeczki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- dodatkowo:
- migdały
- według uznania
- oliwa
- do smażenia