Kukbuk
Kukbuk
Sałatka z soczewicą, wodą różaną i marchewką (fot. materiały prasowe)

Sałatka z soczewicą i wodą różaną

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 35 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
Sałatka:
soczewica
300 g
marchew
1 sztuka
cebula
1/2 sztuki
olej roślinny
1 łyżka
papryczka chili
2 sztuki
rodzynki
2 łyżki
płatki migdałowe
3 łyżki
sos:
musztarda francuska
100 g
ziarna kolendry
1 łyżka
kmin rzymski
1 łyżeczka
cynamon
1 łyżeczka
woda różana
1 łyżka
biały ocet winny
75 ml
oliwa
200 ml
miód
75 g
świeża mięta
1 pęczek
natka pietruszki
1 pęczek
sól
do smaku
pieprz
do smaku

Przepis: Małgorzata Kalemba-Drożdż „Różane przepisy. Płatki, listki i owoce w kuchni i domowym spa”

krok 1

Wszystkie składniki sosu miksujemy na gładko. Dodajemy posiekaną miętę i pietruszkę. 

krok 2

Marchewkę strugamy obieraczką do warzyw na długie wstążki, cebulę siekamy. Łączymy wszystkie składniki sałatki, polewamy kilkoma łyżkami sosu i mieszamy.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka