Sałatka z pieczonych warzyw z fetą
czas przygotowania: 40 minut
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- dynia piżmowa
- 200 g
- małe ziemniaki
- 3 sztuki
- marchewka
- 2 sztuki
- pietruszka
- 1 sztuka
- oliwa
- 2 łyżki
- sól morska
- 1 łyżeczka
- szpinak baby lub jarmuż
- 100 g
- Dressing:
- oliwa
- 2 łyżki
- ocet balsamiczny
- 2 łyżki
- ciecierzyca z puszki
- 50 g
- świeża bazylia
- garść
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- szczypiorek
- ⅓ pęczka
- sok z cytryny
- ½ sztuki
- skórka z cytryny
- ½ sztuki
- sól
- ½ łyżeczki
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- Do podania:
- feta
- 50 g
- prażone orzechy włoskie
- garść