![Ekspresowawa, sycąca sałatka do lunchboxu - sałatka z pęczaku, fasolki szparagowej i wędzonego sera - PRZEPIS na sałatkę z fasolką (fot. Kinga Ciszewska / Małe kulinaria)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/rCn1beQXVpREd-uuzpGu7s8UZr1FYD_hwXH6MfPt7Io/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDktMTkv/c2ElQzUlODJhdGth/X3pfZmFzb2xrYV90/aW5pZmllZC5qcGc.jpg)
Sałatka z pęczaku, fasolki szparagowej i wędzonego sera
typ diety: fit
typ posiłku: obiad
- kasza pęczak
- 1/2 szklanki
- groszek cukrowy
- 1 szklanka
- fasolka szparagowa
- duża garść
- orzechy włoskie
- 1/4 szklanki
- olej lniany
- 1 łyżka
- oliwa
- 1 łyżka
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- mięta
- 2 gałązki
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- sałata rzymska
- 3-4 liście
- wędzony ser
- kilka plastrów
- mikroliście (np. groszek cukrowy, amarantus)
- garść ulubionych