Kukbuk
Kukbuk
Bento z sałatką z jarmużem (fot. Maciek Niemojewski)

Sałatka z jarmużem, jabłkiem i orzechami laskowymi

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
składniki na jedną porcję:
jarmuż
4 liście
sok z połowy cytryny
oliwa lub olej z prażonych orzechów laskowych
3 łyżki
suszona żurawina
2 łyżki
orzechy laskowe
garść
feta lub ser comté
2 łyżki
chrupiące jabłko
1/2
sól i pieprz

Przepis: Kasia Stadejek

przygotowanie:

Jarmuż dokładnie myjemy i rwiemy na drobne kawałki. Parzymy go wrzątkiem na durszlaku i dobrze odciskamy. Przekładamy do miski, polewamy sokiem z cytryny i oliwą, posypujemy solą i dokładnie masujemy liście – dzięki temu zmiękną i nabiorą smaku. Dodajemy pozostałe składniki. Zagryzamy kromką

Na lunch: zimowe sałatki - odcinek 2

więcej przepisów z jarmużem:

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka