![Jak przygotować jarmuż z pieczonym selerem, szalotką i sosem miodowym (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/gatqyhzXZ8RPgQWjkzkW8BYuKAZNMp-0ErmbSaYAD_E/fill/1418/1682/fp:0.45:0.65/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDktMTYv/b2JpYWRfemllbWlh/bnN0d29fQmFzaWE0/MzM0X2cyQzlla0ku/anBn.jpg)
Jarmuż z pieczonym selerem, karmelizowaną szalotką i dressingiem miodowym
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- seler
- 1 sztuka
- olej
- 50 ml
- jarmuż
- 400 g
- sól
- do blanszowania + do smaku
- musztarda
- 1 łyżka
- miód
- 1 łyżka
- sok z cytryny
- z ¼ sztuki
- oliwa extra vergine
- 80 ml
- pieprz
- do smaku
- szalotka
- 4 sztuki
- masło
- 100 g
- wytrawne białe wino
- 200 ml